Indian History General Knowledge Questions and Answers

Indian History General Knowledge Questions and Answers

Indian History General Knowledge Questions Answers

These following Indian history General knowledge questions Answers  are useful for all competitive exams,entrance exams and Job interview preparation

 

1.Who is the establisher of Sikh religion ?

 

a)Guru Angad

b)Guru Gobind Singh

c)Guru Hargobind

d)Guru Nanak

Show Answer

Answer:D

 

2.During 1857 revolt Who was the Indian Governor General ?

 

a)Lord Canning

b)Lord Curzon

c)Lord Dalhousie

d)Lord Hastings

Show Answer

Answer:A

 

3.Who among the following built The Red fort in New Delhi ?

 

a)Akbar

b)Shahjahan

c)Babar

d)Aurangazeb

Show Answer

Answer:B

It is built in 1648.it is one of the UNESCO World heritage site

 

4.Who is called as “Napolean of India” ?

 

a)Samudra gupta

b)King Asoka

c)Akba

d)Hemachandra Vikramaditya

Show Answer

Answer:A

 

5.Which indian State is earlier known as “Magadha” ?

 

a)Madhya pradesh

b)Bihar

c)Karnataka

d)Uttar pradesh

Show Answer

Answer:B

 

6.Who amongst the following is first Mughal emperor in India ?

 

a)Humayun

b)Shahjahan

c)Babar

d)Aurangazeb

Show Answer

Answer:C

 

you may also like 

Indian History Quiz

7.E.L.Lutyens is designer of Which indian City ?

 

a)Hyderabad

b)Lucknow

c)New Delhi

d)Patna

Show Answer

Answer:C

 

8.In which year Simon Commission came in to India ?

 

a)1931

b)1937

c)1942

d)1928

Show Answer

Answer:D

 

9.Ancient cities Harappa and Mohenjodaro are now in which country ?

 

a)Iran

b)Pakistan

c)Afghanistan

d)Turkey

Show Answer

Answer:B

10.In which year Ashoka was born ?

 

a)318 B.C

b)296 B.C

c)283 B.C

d)269 B.C

Show Answer

Answer:D

 

11.On the Banks of Which river Vijayanagara kingdom established ?

 

a)Krishna

b)Tungabhadra

c)Godavari

d)Ravi

Show Answer

Answer:B

Pages 1 2 3 4 5 6

Share