Mudra Bank

Mudra Bank

Questions and Answers about Mudra Bank for Competitive exams

The Full form of MUDRA Bank is Micro Units Development and Refinance Agency bank.

The following Multiple Choice Questions(MCQ) on the topic Mudra bank are useful for all competitive and Entrance exams.

1.Mudra Bank is Launched with Corpus fund of  Rs. ______ ?

a)12,000 Crore

b)20,000 Crore

c)10,000  Crore

d)15,000 Crore

Show Answer

Answer :B

2.In Hindi Mudra means ?

a)Print

b)Image

c)Help

d)Currency

Show Answer

Answer :D

3.Mudra bank Classify Clients in to _____ categories ?

a)4

b)2

c)3

d)5

Show Answer

Answer :C

These 3 Categories are Shishu,Kishore and Tarun

4.Initially Mudra Bank is Subsidiary of which of the Following ?

a)IDBI

b)ICICI

c)SIDBI

d)NABARD

Show Answer

Answer :C

5.Mudra have Credit Guarantee corpus of Rs._____ ?

a)2,000 Crore

b)3,000 Crore

c)1,000 Crore

d)1250 Crore

Show Answer

Answer :B

6.For Kishore Category Clients The Maximum Credit limit is _____ ?

a)Rs.2,50,000

b)Rs.3,00,000

c)Rs.5,00,000

d)Rs.3,50,000

Show Answer

Answer :C

7.Who is the First CEO of Mudra Bank ?

a)Sundar das

b)Jiji Memon

c)Sudarshan Bhattacharya

d)Arvind Sharma

Show Answer

Answer :B

8.Mudra bank is proposed in Which budget ?

a)2014-2015

b)2013-2014

c)2015-2016

d)None of the above

Show Answer

Answer :C

9.The highest Loan limit for Tarun Category Clients is ?

a)Rs.7,50,000

b)Rs.6,00,000

c)Rs.11,00,000

d)Rs.10,00,000

Show Answer

Answer :D
Share