Science General Knowledge Questions and Answers

Science General Knowledge Questions and Answers

Science General Knowledge Test Practice Questions

The following General Science Objective Questions are  seclected from Physics,Chemistry,Biology topics.These Science General Knowledge Questions are useful for all Competitive and Entrance Exams.

1.Which is the Closest planet to the earth ?

a)Neptune

b)Venus

c)Jupiter

d)Mars

Show Answer

Ans:B

it is 38 million kilometres when it is closest to the earth

2.American Astronomical society is located in ?

a)Chicago

b)Los Angeles

c)Newyork

d)Dallas

Show Answer

Ans:C

3.Ultrasonic sounds frequencies are above ______ hz ?

a)30,000

b)10,000

c)15,000

d)20,000

Show Answer

Ans:D

these are used in many fields.in medicine Ultrasonic sounds are used for imaging

4.SI unit for Frequency is ?

a)newton

b)Coulomb

c)Hertz

d)Watt

Show Answer

Ans:C

5.Which of the following is not a diamagnetic substance ?

a)Water

b)Silver

c)Mercury

d)Aluminium

Show Answer

Ans:D

6.Dip angle at Poles is ?

a)60 degrees

b)45 degrees

c)90 degrees

d)30 degrees

Show Answer

Ans:C

7.In MKS system the unit of Magnetic flux is ?

a)Weber

b)Tesla

c)Katal

d)Lux

Show Answer

Ans:A

The symbol used for Weber is Wb

Take Online Science Quiz Test to find your Score

8.Who proposed atomic theory ?

a)J J Thomson

b)Neils Bhor

c)Ernest Rutherford

d)Dalton

Show Answer

Ans:D

Pages 1 2 3 4 5 6 7 8

Share