Science General Knowledge Questions and Answers

Science General Knowledge Questions and Answers

9.Number of Orbitals in F Sublevel ?

a)7

b)5

c)3

d)9

Show Answer

Ans:A

10.Systema Naturae was written by ?

a)Charles darwin

b)Carl Linnaeus

c)Lamarck

d)Robert Brown

Show Answer

Ans:B

11.What is the Central metal ion in Chlorophyll ?

a)Aluminium

b)Sodium

c)Magnesium

d)Copper

Show Answer

Ans:C

12.Which of the following crop improve Nitrogen content in soil ?

a)Legumes

b)Paddy

c)sugarCane

d)Wheat

Show Answer

Ans:A

13.Which of the following is used in Transistor ?

a)Molybdenum

b)Silicon

c)Gold

d)Zinc

Show Answer

Ans:B

14._____Vitamin deficiency causes rickets ?

a)A Vitamin

b)C Vitamin

c)D Vitamin

d)K Vitamin

Show Answer

Ans:C

15.Which Converts mechanical Energy in to Electrical energy ?

a)Motor

b)Generator

c)Transformer

d)Capacitor

Show Answer

Ans:B

This device work because of Electromagnetic Induction

Take Online Science Quiz Test to find your Score

16.Glaucoma disease effect which part of the body ?

a)Skin

b)Nose

c)Tongue

d)Eye

Show Answer

Ans:D

Pages 1 2 3 4 5 6 7 8

Share