Science General Knowledge Questions and Answers

17.Which of the following Atom has no Neutrons ?

a)Hydrogen

b)Deuterium

c)Organ

d)Helium

Show Answer

Ans:A

18.Decibel is unit of ____ ?

a)Velocity of Sound

b)Intensity of Sound Wave

c)Wave length

d)Light velocity

Show Answer

Ans:B

19.The largest bone in Human body is ?

a)Hip bone

b)Breast bone

c)Thigh bone

d)Lower leg

Show Answer

Ans:C

it is also strongest bone in Human body.it’s average length is 26.7% of a person height

20.Which prevents diseases in Human body ?

a)harmones

b)Enzymes

c)Red Blood Cells

d)White Blood Cells

Show Answer

Ans:D

21.From the following _____ is used for Water purification ?

a)Chlorine

b)hydrogen

c)Iodine

d)Bromine

Show Answer

Ans:A

22.Number of Chromosomes in Human body ?

a)42

b)46

c)40

d)38

Show Answer

Ans:B

23._____ Vitamin good for blood clotting ?

a)K

b)C

c)A

d)B

Show Answer

Ans:A

This vitamin is named after german word Koagulation which means blood clotting.

 

You may like 

Online Science Quiz Test Series

 

24.The Speed of sound in air is ?

a)720 m/s

b)180 m/s

c)330 m/s

d)160 m/s

Show Answer

Ans:C