Science General Knowledge Questions and Answers

Science General Knowledge Questions and Answers

25.1 Fathom = _______ feet ?

a)6

b)8

c)9

d)12

Show Answer

Ans:A

Fathom is unit of length in old imperial and US customary system.it is used for measuring the depth of the water

26.Richter scale indicates ?

a)Intensity of Sound

b)Purity of Milk

c)Intensity of Earth quake

d)Rain fall

Show Answer

Ans:C

27.What layer of the atmoshphere reflects Radio Waves ?

a)Thermosphere

b)Mesosphere

c)Troposphere

d)Ionosphere

Show Answer

Ans:D

28.Ionic Compound is ?

1)Metal + Metal

2)Metal + Non Metal

3)Non Metal + Non Metal

a)1 only

b)1 & 2

c)2 only

d)3 only

Show Answer

Ans:C

29.Which of the following promotes Cell division ?

a)Auxin

b)Cytokinins

c)Gibberellins

d)Abscisic Acid

Show Answer

Ans:B

30.Phobos is satellite for Which of the following planet ?

a)Mars

b)Uranus

c)Neptune

d)jupiter

Show Answer

Ans:A

it is one of the lease reflective bodies in the solar system.

31._____ largest gland in human body ?

a)Brain

b)Liver

c)Heart

d)Kidney

Show Answer

Ans:B

32.Which gland stores Iodine in human body ?

a)Pituitary gland

b)Thymus gland

c)Thyroid Gland

d)Pineal gland

Show Answer

Ans:C

Pages 1 2 3 4 5 6 7 8

Share