Science General Knowledge Questions and Answers

33.In International system of Units(SI) Newton is Unit of  ______ ?

a)Force

b)Light

c)Electricity

d)Sound

Show Answer

Ans:A

34.Hugo de vries is a _____ ?

a)Chemist

b)Physicist

c)Mathematician

d)Geneticist

Show Answer

Ans:D

35.Number of Skeletal muscles in human body ?

a)480

b)650

c)790

d)340

Show Answer

Ans:B

36._____ Converts Milk to curd ?

a)Rennin

b)Lipase

c)Trypsin

d)None of these

Show Answer

Ans:A

37.____ Enzyme is useful for digesting Milk sugar in Dairy products ?

a)Sucrase

b)Lipase

c)Lactase

d)Protease

Show Answer

Ans:C

38.Number of Salivary glands in Human ?

a)3 pairs

b)2 pairs

c)2

d)4

Show Answer

Ans:A

They are The parotid,the submandibular and the sublingual.

39.Saliva in human consists of ____ Enzyme ?

a)Lipase

b)Amylase or Ptyalin

c)Sucrase

d)Protease

Show Answer

Ans:B

it is useful to breakdown starch

40.Number of Chambers in human heart ?

a)2

b)6

c)1

d)4

Show Answer

Ans:D

The two upper chambers are called Atria and The two lower chambers called as Ventricles