Science General Knowledge Questions and Answers

56.Kelvin is Unit of ?

a)Temperature

b)Magnetic Induction

c)Power

d)Energy

Show Answer

Ans:A

57.Which of the following is Dumbell shaped orbital ?

a)s

b)d

c)p

d)f

Show Answer

Ans:C

58.Calotes Versicolar is scientific name of ______ ?

a)Oriental garden lizard

b)Lizard

c)Cat

d)horse

Show Answer

Ans:A

59.Which of the following used in Pencils ?

a)Silver

b)Graphite

c)Silicon

d)Nickel

Show Answer

Ans:A

60.Sodium Atomic Number ?

a)14

b)11

c)19

d)16

Show Answer

Ans:B

61.Pyrometer is used to measure ?

a)density of liquids

b)wind speed

c)Temperature

d)altitude

Show Answer

Ans:B

62.Pressure measurement in gases done by ?

a)Pyknometer

b)Ammeter

c)Hygroscope

d)Manometer

Show Answer

Ans:D

63.______ is used for recording and listening sound under water ?

a)Hydrophone

b)Periscope

c)Refractometer

d)Spherometer

Show Answer

Ans:A