Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers

Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers

Famous Places in India GK Practice Test Questions

Here we listed Multiple Choice Questions(MCQ) on Famous Places in India general knowledge for all competitive exams.
Tajmahal

1.Tajmahal was built on the bank of Which river ?

a)Brahmaputra

b)Krishna

c)Bhagirathi

d)Yamuna

Show Answer

Ans:D

2.In which Indian state capital city Sanchi stupa located ?

a)Andhra pradesh

b)Madhya pradesh

c)Uttar pradesh

d)Himachal pradesh

Show Answer

Ans:B

It is located in Sanchi town in Raisen district of Madhya pradesh. built by asoka in 3 rd century

3.Fatehpur sikhri is famous for which of the following ?

a)Panch mahal

b)Vijay ghat

c)Charminar

d)None of these

Show Answer

Ans:A

it is also known as Badgir

Lake Pichola
4.Which of the Following Lake is located in Udaipur ?

a)Karanji lake

b)Pichola lake

c)Vembanad

d)Kolleru lake

Show Answer

Ans:A

It is artificial fresh water lake built in 1362.

5.In which indian city Tower of Silence is located ?

a)Bhopal

b)Bijapur

c)Madurai

d)Mumbai

Show Answer

Ans:D

Sun Temple
6.Sun temple is located in which city ?

a)Vishakha patnam

b)Konark

c)Gwalior

d)Sonepat

Show Answer

Ans:B

it was built by King Narasimha deva I

7.Elephanta Caves is located near ____ ?

a)Delhi

b)Agra

c)Mumbai

d)Indore

Show Answer

Ans:C
Charminar
8.Charminar was built in Which city ?

a)Jaipur

b)Hyderabad

c)Mangalore

d)Chennai

Show Answer

Ans:B

it was built by Muhammad Quli Qutub Shah in 1591 to commemorate the eradication of Plague from the city

9.Junagadh means ?

a)Old Fort

b)Fort of Victory

c)Fort of Luck

d)New Fort

Show Answer

Ans:A

10.Hawa mahal is located in which city ?

a)Udaipur

b)Agra

c)Jaipur

d)Bangalore

Show Answer

Ans:C

 

Also Read World Heritage Sites list in India

Related Topic : Famous Places in world Quiz

11.Jantar Mantar is a/an ?

a)Famous Hindu Temple

b)artificial lake

c)Tomb of Akbar

d)Observatory

Show Answer

Ans:D

Pages 1 2 3 4

Share