Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers

Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers

12.Anand Bhawan is situated at ?

a)Allahabad

b)Rajkot

c)Gwalior

d)Chandigarh

Show Answer

Ans:A

Presently it is known as Swaraj Bhavan

Dilwara Temple.

13.In which Hill Station Dilwara Temple is situated ?

a)Dharma sala

b)Matheran

c)Mount Abu

d)Nandi Hills

Show Answer

Ans:C

14.In which Indian State Ellora Caves are located ?

a)Andhra pradesh

b)Maharashtra

c)Madhya Pradesh

d)Gujarat

Show Answer

Ans:B

These caves are buil by Rashtra kuta dynasty.these are located in Aurangabad city of Maharashtra

Kolleru

15.Kolleru lake is locaetd in which indian state ?

a)Andhra pradesh

b)Tamilnadu

c)karnataka

d)Odisha

Show Answer

Ans:A

16.Central Rice Research Institute is situated in ?

a)Hyderabad

b)Kolkata

c)Cuttack

d)Pune

Show Answer

Ans:C

17.India’s First Satellite Launch station built at ?

a)Thumba

b)Srihari kota

c)Balasore

d)Ahmedabad

Show Answer

Ans:A
Lord Gomateswara
18.Gomateswara statue is situated at ?

a)Bijapur

b)Shimoga

c)Belgaum

d)Shravanabelagola

Show Answer

Ans:D

it is the largest monolithic statue built by Cha

19.Howrah Bridge is located in Which indian city ?

a)Kolkata

b)Bangalore

c)Mumbai

d)Luknow

Show Answer

Ans:A

It was built on Hoogly river.the name of the bridge changed to Rabindra setu in 1960’s.This bridge joins 2 cities Howrah and kolkata

Golden Temple
20.Amritsar is famous for ?

a)Lord Balaji Temple

b)Sun Temple

c)Golden Temple

d)Dilwara Temple

Show Answer

Ans:C

Harmandir sahib is referred to as the Golden Temple

21.Belur is famous for Which Temple ?

a)Brihadeeswara temple

b)Lord Balaji Temple

c)Lakshmi Temple

d)Chenna kesava temple

Show Answer

Ans:D

built by Vishnuvardhana of Hoyasala empire on the banks of Yagachi river

hogenikkal22.Hogenikkal falls is a waterfall on ______ river ?

a)Kaveri

b)krishna

c)Tungabhadra

d)Godavari

Show Answer

Ans:A

Pages 1 2 3 4

Share