Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers

23.Salar jung Museum is situated in ?

a)Bhubaneshwar

b)Kolkata

c)Coimbatore

d)Hyderabad

Show Answer

Ans:D

It is one of Three National Museums in India.

24.Tomb of Akbar was built by ?

a)Jahangir

b)Bairam khan

c)Aurangazeb

d)None of these

Show Answer

Ans:A

It is located at sikandara near Agra

25.Gol gumbaz located in ?

a)Bellary

b)Bijapur

c)Guntur

d)Jodhpur

Show Answer

Ans:B

It is Mausoleum of Mohammed Adil shah.

Mawsynram

26.Mawsynram village is famous for ?

a)Wettest place on the earth

b)highest place in india

c)Large producer of Pine apples

d)Forests

Show Answer

Ans:A

on an average 12 mts of rain fall on this village.this village is in Meghalaya state

27.The National  Nutrition Institution is located at ?

a)Tiruvanantha puram

b)Chennai

c)Hyderabad

d)Goa

Show Answer

Ans:C
Brihadeeswara temple

28.Brihadeeshwara temple located at ?

a)Madurai

b)Tanjavur

c)Coimbatore

d)Tirupati

Show Answer

Ans:B

it is also known as Periya kovil and Rajarajeswara Temple.built by emperor Raja Raja Chola I

29.ICRISAT(International Crops Research institute for the Semi Arid Tropics) headquarters is located at ?

a)Mumbai

b)Baroda

c)Hyderabad

d)Shimla

Show Answer

Ans:C
Dalhousie

30.Dalhousie hill station is located in Which indian state ?

a)Tamilnadu

b)Himachal pradesh

c)Maharashtra

d)Uttarpradesh

Show Answer

Ans:B

It was named after British Governor General Lord Dalhousie.

31.The Lotus temple is located at ?

a)Chennai

b)Shimla

c)Lucknow

d)New delhi

Show Answer

Ans:D

32.Longest lake Vembanad is in ?

a)Andhra pradesh

b)Kerala

c)Telangana

d)karnataka

Show Answer

Ans:B

33.St.Francis Church is located at ?

a)Ernakulam

b)Idukki

c)Kochi

d)Malappuram

Show Answer

Ans:C