Goa General Knowledge Questions and Answers

Goa General Knowledge Objective Questions and Answers for Competitive Exams

1.Capital City of Goa ?

a)Margao

b)Panaji

c)Bicholim

d)None of these

Show Answer

Ans:B

2.Official Languag eof Goa ?

a)Marathi

b)Hindi

c)Konkani

d)English

Show Answer

Ans:C

3.Number of Parliamentary Constituencies in Goa state ?

a)2

b)4

c)8

d)5

Show Answer

Ans:A

4.Which of the following is primary Industry in Goa ?

a)Pharma

b)Liquor

c)Tourism

d)Textiles

Show Answer

Ans:C

5.UNESCO World Heritage Site Basilica of Bom Jesus was built in which century ?

a)19 th Century

b)17 th Century

c)18 th Century

d)16 th Century

Show Answer

Ans:D

6.Mahalsa NArayani temple located in which village of Goa ?

a)Mashel

b)Mardol

c)Verna

d)Dabolim

Show Answer

Ans:B

7.Total Number of districts in Goa ?

a)4

b)6

c)2

d)3

Show Answer

Ans:C

They are North Goa and South Goa

8.Largest city in Goa ?

a)Vasco Da gama

b)Mormugao

c)Bogmalo

d)Panaji

Show Answer

Ans:A

9.Goa formation date ?

a)25,July 1988

b)30,May 1987

c)01,November 1990

d)04,April 1993

Show Answer

Ans:B

10.Who was the first Chief ministerof Goa ?

a)Ravi Naik

b)Purushottam Kakodkar

c)Dayanand Bandodkar

d)Manohar Parrikar

Show Answer

Ans:C