Woman Chief Ministers in India

Objective Questions : Woman Chief Ministers in India

This Study material Woman Chief ministers in india MCQ(Multiple choice Questions and Answers) are helpful for all competitivie exams and entrance exams preparation

 

1.Who is first woman chief minister of Tamilnadu ?

 

a)Jayanthi natarajan

 

b)Janaki Ramachandran

 

c)Jayalalitha

 

d)None of the above

 

Ans:B

 

2.Sushma Swaraj served as Chief minister of Which of the following state ?

 

a)Madhya pradesh

 

b)Haryana

 

c)Delhi

 

d)Karnataka

 

Ans:C

 

3.First time Mamata banerjee became Chief minister of West bengal in which year ?

 

a)2006

 

b)2011

 

c)2016

 

d)2001

 

Ans:B

 

4.Nandini Satpathy served as Chief minister of which of the following state ?

 

a)Odisha

 

b)Gujarat

 

c)Kerala

 

d)None of the above

 

Ans:A

 

5.Who is first woman chief minister in India for any state ?

 

a)Nandini Satpathy

 

b)Vijayalakshmi pandit

 

c)Sucheta kriplani

 

d)Kumud ben joshi

 

Ans:C

 

6.Shiela dikshit served as chief minister of which of the following state ?

 

a)Delhi

 

b)Haryana

 

c)Maharashtra

 

d)Assam

 

Ans:A

 

7.With Which Political party Mamata banerjee associated ? 

 

a)BJP

 

b)BSP

 

c)CPM

 

d)Trinamool Congress

 

Ans:D

 

8.Who amongst the following is first woman chief minister of Gujarat ?

 

a)Vibhavari Dave

 

b)Gita Patel

 

c)Anandi ben Patel

 

d)None of the above

 

Ans:C

 

9.Uttarpradesh former chief minister Mayawathi associated with which political party ?

 

a)BJP

 

b)BSP

 

c)SP

 

d)Congress

 

Ans:B

 

10.Sasikala Kakodkar served as chief minister of which of the following state ?

 

a)Goa

 

b)Maharashtra

 

c)Karnataka

 

d)Odisha

 

Ans:A