Static GK Questions and Answers Set  2

Static GK Questions and Answers Set 2

Static GK Questions and Answers Practice Set 2

These following Multiple choice Questions and Answers are helpful for all competitive exams,entrance exams

 

1.Rowlatt act passed by Imperial legislative Council in whihc year ?

a)1932

b)1919

c)1926

d)1908

2.Jonas Edward Salk developed which of the following ?

 

a)Polio Vaccine

b)Rabies Vacine

c)X-rays

d)None of the above

 

3.World no Tobacco day is observed on which of the following date ?

 

a)18,June

b)25,October

c)14,March

d)31,May

 

4.Guru Gobind Singh born at whichof the following Place ?

 

a)Patna

b)Amritsar

c)Delhi

d)None of the above

 

5.Who is the founder of Young India magazine ?

 

a)Jawahar lal Nehru

b)Mahatma Gandhi

c)Sarojini Naidu

d)Avinash Pathak

 

6.Who is the author of Hungry tide ?

 

a)Robin Sharma

b)Vikram Seth

c)Amitav Ghosh

d)Kiran Desai

 

7.National Forest Policy drafted in which year ?

a)1967

b)1992

c)1998

d)1988

 

8.what is the velocity of sound in air ?

 

a)240 m/s

b)330 m/s

c)280 m/s

d)None of the above

 

9.Cirrhosis disease affects which organ in the body ?

a)Liver

b)Brain

c)Kidney

d)Lungs

10.In 2016 what is the Rank of India in Oil consumption ?

a)1

b)5

c)3

d)2

Key
1)B
2)A
3)D
4)A
5)B
6)C
7)D
8)B
9)A
10)C

Share