Static GK Questions and Answers Set 3

Static GK Questions and Answers Set 3

Static GK Questions and Answers Set 3 for Competitive exams

These following Multiple choice Questions and Answers set (MCQ) is help ful for all competitive exams like

RRB,IBPS,SSC,UPSC and entrance exams

 

1.National Environmental engineering institute located at which of the following place ?

a)Patna

b)Amritsar

c)Nagpur

d)Mumbai

 

Show Answer

Ans:C

 

2.Total Number of Uttar Pradesh Assembly seats ?

a)417

b)403

c)428

d)413

 

Show Answer

Ans:B

 

3.Atacama desert is located in which country ?

 

a)Brazil

b)Australia

c)Japan

d)Chile

 

Show Answer

Ans:D

 

4.World Disaster Management day is observed on which of the following day ?

 

a)16,June

b)26,August

c)13,October

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C

 

5.Deodhar trophy is associated with which sport ?

 

a)Cricket

b)Football

c)Table Tennis

d)Badminton

 

Show Answer

Ans:A

 

Also Read

Static GK Questions and Answers 1

Honours and Awards Questions and Answers

280 General Knowledge Questions and Answers

 

6.Which of the following day is longest day of the year ?

 

a)17,February

b)21,June

c)02,November

d)10,May

 

Show Answer

Ans:B

 

7.Identify the different one from the following ?

 

a)Gitanjali

b)The Post Office

c)Light of Asia

d)The Gardener

 

Show Answer

Ans:C

 

8.Committee of esttimates consists of how many members ?

 

a)25

b)30

c)15

d)20

 

Show Answer

Ans:B

 

9.Arjuna Award instituted in which year ?

 

a)1961

b)1990

c)1963

d)1956

 

Show Answer

Ans:A

 

10.Who wrote that “Egypt is gift of the Nyle ” ?

 

a)Plato

b)Homar

c)Herodutus

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C
Share