Current Affairs August 2016 PDF Capsule

Current Affairs August 2016 PDF Capsule

Download Current Affairs August 2016 PDF Capsule

This Current Affairs August 2016 PDF Capsule preview consists of only few questions . you can buy this copy full PDF file in our e-Book store.

 

1.For developing Food Value Chain which of the following state government signed agreement with Japan ?

 

a)Telangana

 

b)Kerala

 

c)Karnataka

 

d)Andhra Pradesh

 

Ans:D

 

Japan will establish Food Industrial Parks and develop Cold Chains

 

2.Name of the new train Agartala –Delhi which was flagged off by Railways minister Suresh Prabhu ?

 

a)Agartala Express

 

b)Tripura Sundari Express

 

c)Tripura Rath

 

d)None of the above

 

Ans:B

 

This express run weekly between Agartala and Anand Vihar in Delhi

 

3.Which company in Anantpur district of Andhra Pradesh commissioned NP Kunta Power project ?

 

a)Tata Power

 

b)Reliance Power

 

c)NTPC

 

d)Powergrid

 

Ans:C

 

This is 50 MW Ultra mega Solar power project stage -1

 

4.Kabaddi World Cup 2016 will be hosted by which country ?

 

a)Indonesia

 

b)Thailand

 

c)Sri lanka

 

d)India

 

Ans:D

 

Kabaddi has become part of Asian games in 1990

This year Kabaddi world cup will be held in October,2016

12 teams will participate in this Championship

 

5.What is the name of the Typhoon that hit South China Guangdong Province ?

 

a)Nida

 

b)Dung

 

c)Kyung

 

d)None of the above

 

Ans:A

 

6.From the following who won German F1 grandprix ?

 

a)Fernando Alonso

 

b)Lewis Hamilton

 

c)Sergio Perez

 

d)Jenson Button

 

Ans:B

 

7.In which of the following Country International Summit on Tobacco Control will be held ?

 

a)Germany

 

b)Brazil

 

c)India

 

d)None of the above

 

Ans:C

 

The summit will be held from 07 November to 11 November

Delegates from 180 Countries will participate in this Summit which will be held in Noida

 

8.From the following who was appointed as Secretary to Prime minister ?

a)Bhaskar Kulbe

 

b)Sachin Mathur

 

c)Jigar Patel

 

d)Kishore Bhaskar Sharma

 

Ans:A

 

He is 1983 batch IAS officer of West Bengal Cadre

He will take charge from 07 August

 

9.With which of the following sport Simona Halep is associated ?

 

a)Swimming

 

b)Kabaddi

 

c)Tennis

 

d)Hockey

 

Ans:C

 

Recently She won Rogers Cup Women’s Singles Title.

This is Halep’s 14 th WTA title

 

10.Who was appointed  as new President of Microsoft India ?

 

a)Anant Maheswari

 

b)Dinesh Sudaram

 

c)Swapna Rao

 

d)Hriday Banerjee

 

Ans:A

 

Maheswari will take charge from January 2017

He will succeed Bhaskar Pramanik who will retire from the company in March 2017

He will be responsible for Microsoft’s support and services across India .

 

11.In which of the following City NDRF (National Disaster Response Force ) foundation stone laid?

 

a)Rajkot

 

b)Visakhapatnam

 

c)Chennai

 

d)Pune

 

Ans:D

 

NDRF Director General OP Singh laid Foundation stone

This station will house 5 th battalion of NDRF

 

Download Full version 

Share