World Geography Questions Answers

World Geography Questions Answers

World Geography Questions Answers for all Competitive exams Preparation

 

1.What is the period of Revolution of Neptune ?

 

a)25 years

 

b)165 years

 

c)99 years

 

d)84 years

 

Show Answer

Ans:B

 

2.Which of the following planet is called as God of War ?

 

a)Mars

 

b)Saturn

 

c)Neptune

 

d)pluto

 

Show Answer

Ans:A

 

3.The GPS system comprises of how many satellites ?

 

a)45

 

b)19

 

c)32

 

d)24

 

Show Answer

Ans:D

 

4.Which of the following rivers make estuaries in the gulf  of Khmbhat ?

 

a)Krishna and Godavari

 

b)Narmada and Tapti

 

c)Ravi and Jhelum

 

d)Ganga and Yamuna

 

Show Answer

Ans:B

 

5.On which of the following day Sun is directly on the head of Capricorn ?

 

a)19,June

 

b)23,August

 

c)21,December

 

d)21,April

 

Show Answer

Ans:C

 

We suggest

World Geography Quiz

6.Which of the following is not sedementary rock ?

 

a)Chert

 

b)Gabbro

 

c)Shale

 

d)Breccia

 

Show Answer

Ans:B

 

7.Which of the following Country is leading producer of Uranium ?

 

a)China

 

b)Kazakhstan

 

c)Australia

 

d)Indonesia

 

Show Answer

Ans:B

 

8.Cerrado Savanna ecoregion exists in which country ?

 

a)Tanzania

 

b)Mexico

 

c)Brazil

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C

 

9.Which of the following country is leading producer of Palmoil ?

 

a)Italy

 

b)Russia

 

c)France

 

d)Malaysia

 

Show Answer

Ans:D

 

10.Fynbos Biome exists in which of the following region ?

 

a)South Africa

 

b)North America

 

c)China

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A
Share