Business Quiz Questions and Answers October 04 to October 11

Business Quiz Questions and Answers October 04 to October 11

Business Quiz Questions and Answers October 04 to October 11

 

1.Which of the following company tied up with Nokia to revive it’s Chennai Manufacturing plant ?

 

a)FoxConn

 

b)HCL

 

c)Blackstone

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A

 

2.Recently AMCHEM Speciality Chemicals.UK announced acquistion of Notedome limited.AMCHEM is UK subsidiary of which of the following company ?

 

a)Chennai Petroleum

 

b)Manali Petro

 

c)Essar Oil

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:B

 

3.Brio brand cars are manufactured by which company ?

 

a)Volkswagen

 

b)Maruti Suzuki

 

c)Tata Motors

 

d)Honda

 

Show Answer

Ans:D

 

4.Mariano Balaguer was appointed as CFO and Vice president of Taro which is subsidiary of which of the following company ?

 

a)Glenmark

 

b)Ranbaxy

 

c)Sun Pharmaceuticals

 

d)Cipla

 

Show Answer

Ans:C

 

5.UK based LVMH is buying majority stake in Rimowa.Rimowa is producer of which of the following ?

 

a)Suitcases

 

b)Wine

 

c)Cosmetics

 

d)Infant Food

 

Show Answer

Ans:A

 

6.For alternate home stay which of the following company developed RightStay platform ?

 

a)Musafir

 

b)Yatra

 

c)MakemyTrip

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C

 

7.Recently Intex partnered with mRupee for mobile Wallet services.mRupee mobile wallet services belongs to which of the following group ?

 

a)ITC

 

b)Tata

 

c)Vedanta

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:B

 

8.Recently SEBi ordered two companies to refund Rs.Crore. which are they ?

 

a)Gitanjali Udyog and Morning Star Ventures

 

b)Flex Limited and BKM Technologies

 

c)TCK group and Red Ball limited

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A

 

9.Recently Bombay High court gave approval to Reliance Communication for Sistema acuisition. Sistema is headquartered in which of the following city ?

 

a)London

 

b)paris

 

c)Zurich

 

d)Moscow

 

Show Answer

Ans:D

 

10.Kenny Rogers Roasters is Which country based Chicken based Restaurants chain ?

 

a)Italy

 

b)Germany

 

c)Malaysia

 

d)Philippines

 

Show Answer

Ans:C

 

Share