Static GK Questions and Answers Set 6

Static GK Questions and Answers Set 6

Static GK Questions and Answers Set 6 for all competitive Exams

Static Gk MCQ Set

1.Who introduced Mahalwari system in British India ?

 

a)Holt Mackenzi

 

b)Alexander Read

 

c)Charles Cornwallis

 

d)John Burgoyen

 

Show Answer

Ans:A

 

2.Which soil type is largely spread all over India ?

 

a)Desert soils

 

b)Red Soils

 

c)Alluvial Soils

 

d)Laterite Soils

 

Show Answer

Ans:C

 

3.Which State in India became first state to ratify GST Constitution amendment bill ?

 

a)Haryana

 

b)Assam

 

c)Maharashtra

 

d)Madhya pradesh

 

Show Answer

Ans:B

 

4.Which Indian Private Sector bank is first listed on NYSE(Newyork Stock Exchange) ?

 

a)Axis Bank

 

b)Yes Bank

 

c)ICICI bank

 

d)IndusInd Bank

 

Show Answer

Ans:C

 

5.Koyna Hydro electric power project located in which state ?

 

a)Maharashtra

 

b)Telangana

 

c)Kerala

 

d)Bihar

 

Show Answer

Ans:A

 

6.Who is first UN Secretary General ?

 

a)Boutros Boutros Ghali

 

b)U Thant

 

c)Kofi Annan

 

d)Trygve Lie

 

Show Answer

Ans:D

 

7.National Science Day celebrated on which date ?

 

a)19,March

 

b)24,April

 

c)28,February

 

d)12,November

 

Show Answer

Ans:C

 

8.Which of the following disease is top water borne disease in india ?

 

a)Diarrhea

 

b)Cholera

 

c)Dengue

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A

 

9.Cliq is which group owned e-commerce company ?

 

a)ITC

 

b)Tata

 

c)Aditya Birla

 

d)ADAG

 

Show Answer

Ans:B

 

10.One Kilobit = how many bytes ?

 

a)100

 

b)1000

 

c)125

 

d)500

 

Show Answer

Ans:C
Share