MS Office Questions Answers for Competitive Exams

MS Excel Questions and Answers

1.In Excel a Text Box can be placed any where in the page ?

a)True

b)False

Ans:A

2.Which of the following is called Range Operator ?

a);(Semicolon)

b): ( colon)

c)>

d)=

Ans:B

Example :-C3 :C10

It is the range from C3 to C10

3.Space Operator is called ?

a)Union Operator

b)Calculation Operator

c)Intersection Operator

d)None of these

Ans:C

4.A Formula always begins with ?

a)@

b)=

c)%

d)!

Ans:B

5.Which of the following Short cut key combination enters current time ?

a)CTRL+SHIFT+;

b)CTRL+SHIFT+%

c)CTRL+SHIFT+:

d)CTRL+;

Ans:C

6.Excel Workbook Extension name is ?

a)XLW

b)XLB

c)XSL

c)XLWB

Ans:A

This is also called as Work space

7.Excel Tool bar extension name is ?

a)XLB

b)XLT

c)XLTB

d)None of these

Ans:A

Check your MS office Knowledge

Online Microsoft office Quiz

8.Excel Macro extension name is ?

a)XLMC

b)XLC

c)XLM

d)XLA

Ans:C

9.Naming Cells is possible in MS Excel ?

a)True

b)False

Ans:A

10.You can Use Upper case or Lower case characters C or c,R or r to define a name ?

a)True

b)False

Ans:B

11.Terms “Letter,Tabloid,legal “ in Pagesetup dialog box are associated with ?

a)Print Quality

b)Excel Commands

c)Paper size

d)Margin Settings

Ans:C

12.In Excel Particular range of cells data can be printed ?

a)True

b)false

Ans:A