Current Affairs Quiz 02 December 2016

Objective Questions : Current Affairs Quiz 02 December 2016

 

1.On which of the following date International day for the abolition of Slavery observed ?

 

a)09,December

 

b)02,December

 

c)11,Septemeber

 

d)24,March

 

Show Answer

Ans:B

 

2.Dhasai Village became first Cashless village in which state ?

 

a)Gujarat

 

b)West Bengal

 

c)Maharashtra

 

d)Uttar pradesh

 

Show Answer

Ans:C

 

3.Which state in India Presents Yash Bharathi awards ?

 

a)Madhya Pradesh

 

b)Arunachal Pradesh

 

c)Andhra pradesh

 

d)Uttar pradesh

 

Show Answer

Ans:D

 

4.Who among the following appointed as Secretary of union Ministry of Minority affairs ?

 

a)Ameising Luikham

 

b)Ajit Siddartha

 

c)Manikkam Bhaskaran

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A

 

5.Which of the following became Asia’s first Periodic Table element of discovery ?

 

a)Organesson

 

b)Moscovium

 

c)Nihonium

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C

 

6.Which of the following airline launched shortest Service in the world ?

 

a)Emirates

 

b)Qantas

 

c)Qatar airways

 

d)Singapore Airlines

 

Show Answer

Ans:A

Current Affairs Quiz 01 December 2016

Objective Questions : Current Affairs Quiz 01 December 2016

 

1.Who won 2016 World Chess Championship ?

 

a)Magnus Carlsen

 

b)Vishwanathan Anand

 

c)Sergey Karjakin

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A

 

2.Which of the following dance was recently added to UNESCO coveted list of intangible cultural heritage ?

 

a)Wititi

 

b)Rumba

 

c)Lads dances

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:B

This dance belongs to Cuba

 

3.World Aids day celebrated on which of the following date ?

 

a)08,December

 

b)05,December

 

c)23,March

 

d)01,December

 

Show Answer

Ans:D

 

4.Who among the following appointed as Committee head of chief ministers on demonetisation ?

 

a)Nitish Kumar

 

b)Akhilesh Yadav

 

c)N Chandra babu Naidu

 

d)K Chandra sekhara rao

 

Show Answer

Ans:C

 

5.On 30,November Union government approved to include how many new castes in to Central OBC list ?

 

a)13

 

b)15

 

c)12

 

d)20

 

Show Answer

Ans:B

 

6.In Auto biography category whose auto biography book selected as Crossword’s book of the year ?

 

a)AB devilliers

 

b)M S Dhoni

 

c)Sachin Tendulkar

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C

Current affairs Quiz 29,30 November 2016

Objective Questions : Current affairs Quiz 29,30 November 2016

 

1.Utkarsh Micro finance received Final license from RBI(Reserve bank of India to start operations as Small bank. This Micro finance company head quarters located in whcih city ?

 

a)Bengaluru

 

b)Aurangabad

 

c)Varanasi

 

d)Jalandhar

 

Show Answer

Ans:C

 

2.which Country won Davis Cup ?

 

a)Brazil

 

b)France

 

c)Germany

 

d)Argentina

 

Show Answer

Ans:D

This is first ever victory for Argentina

 

3.Akodara village has become first digital village in India. this village is located in which state ?

 

a)Himachal Pradesh

 

b)Gujarat

 

c)Maharashtra

 

d)Madhya Pradesh

 

Show Answer

Ans:B

 

4.Recently CCI(Competition Commission of india) approved Merger of Bharatiya Mahila Bank with which bank ?

 

a)Syndicate bank

 

b)Punjab National Bank

 

c)Canara Bank

 

d)State Bank of India

 

Show Answer

Ans:D

 

Current Affairs Quiz 28 November 2016

Objective Questions : Current Affairs Quiz 28 November 2016

 

1.According to Oxford Economics Study Which indian city overtook Mumbai to become financial capital ?

 

a)Delhi

 

b)Kolkata

 

c)Hyderabad

 

d)Chennai

 

Show Answer

Ans:A

 

2.Which of the following Mobile application launched by Prime minister Narendra Modi to locate Nearest Police Station ?

 

a)Locate Police

 

b)Near police

 

c)Indian Police at your call

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:C

 

3.Who won Qatar ladies Open Golf tournament ?

 

a)Aditi Ashok

 

b)Vani Kapoor

 

c)Smriti Mehra

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:A

 

4.Which Bollywood film selected for special screening at the UN Head quarters ?

 

a)Madaari

 

b)Bajirao Mastani

 

c)Sultan

 

d)Pink

 

Show Answer

Ans:D

 

5.Who among the following won AIBA youth world Championships ?

 

a)Manoj Kumar

 

b)Sachin Singh

 

c)Akhil YAdav

 

d)None of the above

 

Show Answer

Ans:B

 

6.Arogya Fair organized in which city ?

 

a)Shimla

 

b)Bengaluru

 

c)Shimoga

 

d)Imphal

 

Show Answer

Ans:A

Current Affairs Quiz 26,27 November 2016

Objective Questions : Current Affairs Quiz 26,27 November 2016

 

1.On which of the following date Constitution day is celebrated in India ?

 

a)24,November

 

b)26,November

 

c)17,November

 

d)21,November

 

Show Answer

Ans:B

 

2.Which of the following state launched Smart water distribution monitoring portal ?

 

a)Telangana

 

b)Kerala

 

c)Andhra Pradesh

 

d)Madhya pradesh

 

Show Answer

Ans:C

With this interface people can check water available in tanks near by

 

3.Who was named as education secretary for US President by Donald Trump ?

 

a)Betsy Devos

 

b)Scott Pruitt

 

c)John Kelly

 

d)Steve Mnuchin

 

Show Answer

Ans:A

 

4.On Which of the following date National Milk day is celebrated  ?

 

a)24,November

 

b)13,November

 

c)18,November

 

d)26,November

 

Show Answer

Ans:D

This day is celebrated to mark Vergehse Kurien birth anniversary.

Kurien is called as Father of White Revolution

 

5.Who among the following won Best Actor award in 2016 Asia Pacific Screen Awards ?

 

a)Vivek oberoi

 

b)Manoj Bajpayee

 

c)Amiatabh Bachchan

 

d)Ranveer Singh

 

Show Answer

Ans:B

 

6.Communist leader Fidel Castro passed away recently. he is former prime minister and president fo which country ?

 

a)Cuba

 

b)Chile

 

c)Argentina

 

d)Brazil

 

Show Answer

Ans:A