Business Abbreviations

Business Abbreviations for Quizzes

The following abbreviations are compiled from Finance management,Marketing,banking and other Business related topics

 

AcronymFull form
CEOChief Executive Officer
COOChief operating Officer
CFOChief Financial officer
HRHuman Resources
GDRGlobal Depository Receipt
ADRAmerican Depository Receipt
CAOChief Accounting officer
CAPEXCapital Expenditure
CAGRCompound Annual growth rate
ASPAverage Selling Price
B2BBusiness to Business
B2CBusiness to Consumer
CRRCash Reserve Ratio
CMOChief Marketing officer
CPUCost per Unit
CIACertified Internal Auditor
CPIConsumer Price Index
C2BConsumer to Business
EOBEnd Of the  Business
COBCloase of Business
EODEnd of the day
EBITEarnings before interest and Taxes
EBITDAEarnings before interest Taxes Depreciation and Amortization
EAREffective Annual Rate
EAYEffective Annual Yield
GAAPGenerally Accepted Accounting Principles
GDPGross Domestic Product
GLGeneral Ledger
GMVGross Merchandise Volume
GRNGoods Receipt Note
GVCGlobal Value Chain
BSBalance Sheet
EPSEarnings per share
P&LProfit and Loss
ROAReturn on Assets
WCWorking Capital
ROIReturn on Investment
USPUnique Selling point
LCLetter fo Credit
INCIncorporated
IPOInitial Public offering
LtdLimited Company
LLCLimited Liability Corp
TrdTrade
YTDYear to Date
FPOFollow on Public Offer
IYRIn year Revenue
KYCKnow your Customer
MFGManufacturing
MRPMaximum Retail Price
NIINet Interest Income
NPLNon Performing loan
NAVNet Asset Value
NPANon Performing Asset
NYSENewyork Stock Exchange
NOINet Operating Income
OCFOperating Cash Flow
OPEXOperating Expenditure
PBTProfit Before Tax
PATProfit After Tax
PPPPurchasing Power Parity
POSPoint of Sale
QOQQuarter on Quarter
QTDQuarter to Date
ROEReturn On Equity
SCMSupply chain management
SMESmall and Medium Enterprises
SIPSystematic Investment Plan
SKUStock Keeping Unit
VATValue Added Tax
VCVenture Capital
WTOWorld Trade Organization
YOYYear Over Year
MS Office Questions and Answers

MS Office Questions Answers for Competitive Exams

MS Office Questions Answers

MS-Excel Quiz

here we provided MS-Word Ms-Excel and MS-PowerPoint Questions and Answers for Competitive exams preparation.all the questions are Multiple Choice Questions and Answers(MCQ) type.

MS Word Questions and Answers

1.Publishing HTML Documents is possible with MS-Word ?

a)True

b)False

Ans:A

2.Margins option is associated with which menu item ?

a)Review

b)PageLayout

c)Insert

d)View

Ans:B

3.Which of the following is not a Font Effect ?

a)Font Color

b)Superscript

c)Engrave

d)Strike Through

Ans:A

4.CTRL +Return (Enter key) is short cut key to insert ?

a)Table

b)Picture

c)Clip Art

d)Page Break

Ans:D

5.Which of the following is Page Border option ?

a)3-D

b)Shadow

c)Box

d)All of These

Ans:D

6.F7 key is short cut to launch which feature in MS-Word ?

a)Word Count

b)Spelling & Grammar

c)Mail Merge

d)Translate

Ans:B

Test your MS Office Skill with

MicroSoft Office Quiz

7._____ is created to assign a name to a specific point in a document ?

a)Book mark

b)Table

c)Cover page

d)Margin

Ans:A

We recommend these following articles are also helpful to you

8.Protect Document option is helpful to restrict how people can access the document .this option is under _________ menu ?

a) Insert

b) References

c) Review

d) View

Ans:C

9.Using Ms-Word We can Convert document in to PDF format ?

a)True

b)False

Ans:A

10.The Extension name of the document file created with Ms-Word is _____ ?

a).wrd

b).doc

c).wri

d).txt

Ans:B

11.It is possible to edit the document in Print preview layout ?

a)True

b)False

Ans:B

 

Indian Currency Notes

Indian Currency Notes Facts

 

Prior to 1946 there are Rs.1,000 and Rs.10,000 notes in circulation

 

Rs.1,000,Rs.5,000 and Rs.10,000 notes were introduced in 1954

 

In 1978 large notes were demonetized

 

Again in 1987 Rs.500 note re introduced

 

Rs.1,000 note was re introduced in November,2000

 

In 1995 Rs.1 and Rs.2 notes were discontinued.

 

On 06,March 2014 Rs.1 note wa relaunched

 

On 08,November 2016 Rs.500 and Rs.1,000 notes demonetized and new Rs.500 notes were introduced with different look

 

Recently for the first time Rs.2000 note was introduced in India

 

 

Ramon Magsaysay Award GK Facts

General Knowledge Facts : Ramon Magsaysay Award

 

Ramon Magsaysay award was instituted in 1957

 

This was founded by Trustees of Rockfeller brothers fund

 

This Award is given to Asian individuals for achieving excellence in their fields

 

First time this award was presented in 1958

 

Prior to 2009 the award was given in various categories like public service,government service, Peace and International understanding, Literature and Journalism

 

List of Indian winners of Ramon Magsaysay award

 

YearWinner
Chintaman Deshmukh1958
Chintaman Deshmukh1959
Amitabha Chowdary1961
Mother Theressa1962
Dhara Khurody1963
Verghese Kurien1963
Tribhuvan das Patel1963
Jaya Prakash Narayan1965
Kamaladevi Chatopadhyay1966
Satyajit ray1967
M S Swaminathan1971
M S Subbulakshmi1974
B GHEorge Verghese1975
Sombhu Mitra1976
E Ramesh1977
M Arole1979
Gour Kishore Ghosh1981
Pramod Karan Sethi1981
Chandi Prasad Bhatt1982
Manibhai Desai1982
Arun Shourie1982
R Lakshman1984
Muralidhar Amte1985
Lakshmi Chand Jain1989
Ravi Shankar1992
B J Coyaji1993
Kiran Bedi1994
Pandurang Athavale1996
T n Seshan1996
Mahaswetha Devi1997
Mahesh Chander Mehta1997
Jockin Arputham2000
Aruna Roy2000
Rajendra singh2001
Sandeep Pandey2002
J M Lyngdoh2003
Shanta sinha2003
L Ramdas2004
V Shantha2005
Arvidn Kejriwal2006
Palagummi Sainath2007
Mandakini Amte2008
Prakash Amte2008
Himanshu Agarwal2010
Neelima Mishra2011
Harish Hande2011
K Francis2012
Sanjiv Chaturvedi2015

 

 

 

 

Kuchipudi Dance

General Knowledge Facts : Kuchipudi Dance

Kuchipudi dance belongs to state Andhra pradesh

 

Kuchipudi is a village located in Krishna district of Andhra pradesh

 

Tirtha Narayanayati and Siddhendra yogi are creators of Kuchipudi dance format

 

In 1959 Kuchipudi received Classical dance form recognition

 

Kuchipudi Dance drama follows rules in the Natya shastra and other texts

Kuchipudi Tanz

Some elements from Bhagavata Mela Nataka were introduced in to Kuchipudi dance format in modern period

 

In early days male dancers performed female roles

 

Bhama kalapam and Golla Kalapm are two famous tales performed in Kuchipudi Dance format

 

Kuchipudi art got support from Golconda Nawab Abdul Hasan Tanishah and other rulers