Current Affairs Quiz Questions Answers- 11 May 2017

11 May 2017 Objective Current Affairs Quiz Questions Answers

 

1.On which of the following date World Thalaseamia day observed ?

 

a)15,May

b)13,May

c)08,May

d)23,May

 

Anwer & Explanation

Ans:C

 

2.Which indian City hosting International Yoga event on International Yoga day(21 June 2017) ?

 

a)Ranchi

b)Chandigarh

c)Lucknow

d)Ahmedabad

 

Anwer & Explanation

Ans:D

 

3.Which Bollywood Actress won best actress award at Newyork indian Film Festival 2017 ?

 

a)Shabana Azmi

b)Konkona Sen Sharma

c)Tabu

d)Vidya Balan

 

Anwer & Explanation

Ans:B

 

4.Who among the following Appointed as Pakistan high commissioner to India ?

 

a)Sohail Mohamood

b)Aamir Ahmad

c)Ijaz Khan

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:A

 

5.Taxi Aggregator Ola partnered with which telecom company to launch a range of Digital offerings to customers ?

 

a)Idea

b)Vodafone

c)Airtel

d)BSNL

 

Anwer & Explanation

Ans:C

 

6.For Applying to PAN number Aadhar has been made mandatory from which date ?

 

a)01,June 2017

b)01,July 2017

c)01,August 2017

d)31,May 2017

 

Anwer & Explanation

Ans:B

 

7.New Home loan Product ‘Griha Sidhhi’ was introduced by which Company ?

 

a)india Bulls Housing

b)Bank of India

c)LIC Housing Finance lmited

d)Dewan Housing

 

Anwer & Explanation

Ans:C

 

8.For Global Corporate Citizenship Who among the following get Woodrow Wilson award ?

 

a)Naina lal Kidwai

b)Arundhati Bhattacharya

c)Rajshree pathy

d)Chanda Kochhar

 

Anwer & Explanation

Ans:D

This award is presented by Woodrow Wilson centre in Washington

Kochhar became first Indian woman to receive this award

Previously former president APJ Abdul kalam and N R Narayan murthy received this award