Current Affairs Quiz Questions Answers – 20,21 May 2017

20,21 May 2017 Objective Current Affairs Quiz Questions Answers

 

1. with which sport Vidit Santosh Gujrathi assocaited  ?

 

a)Cricket

b)Tennis

c)Football

d)Chess

 

Answer & Explanation

Ans:D

He moved to the to spot in the opening section of the Asian Chess championship held at Chengdu,China

 

2.Who among the following won All India Open Rapid FIDE rating Chess meet ?

 

a)R R Laxman

b)Saptarshi Roy Chowdary

c)Sanjay Patil

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:A

Lakshman finished on top with 9.5 points

 

3.HADR(Humanitarian assistance and Disaster Relief) exercise conducted by indian Navy at which of the following location ?

 

a)Mumbai

b)Karwar

c)Visakhapatnam

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:B

This exercise will be held from 18 -20 May 2017

 

4.indian Agricultural research institute will be set up in which state ?

 

a)Assam

b)Andhra pradesh

c)Karnataka

d)Punjab

 

Answer & Explanation

Ans:A

This institute will be set up in 587 acre of land which is provided by Assam State government

This would be a Post graduate institution of higher learning in Agricultural sciences

 

5.Who among the following won top Intel Science award in US ?

 

a)Jeevan Vaidyanathan

b)Prashant Ranganathan

c)Archit Goel

d)Harish Malhotra

 

Answer & Explanation

Ans:B

 

Prashant studying 12th standard from Jamshedpur

His project Bio degradation pesticides won prestigious prize in environmental engineering category

 

6.Who will be appointed as MD of Ford india ?

 

a)Sushil Mehta

b)Abhilash Sharma

c)Anurag Mehrotra

d)Madhusudhan Iyer

 

Answer & Explanation

Ans:C

 

He will be the youngest MD for Ford india

before joining Ford Mehrotra worked as vice president, Corporate Marketing at WNS global services

 

7.international day against Homophobia Transphobia and Biphobia observed on which of the following date ?

 

a)19,May

b)14,May

c)16,May

d)17,May

 

Answer & Explanation

Ans:D

 

 

8.Bhindawas bird Sanctuary located in which state ?

 

a)Kerala

b)Rajasthan

c)Haryana

d)Maharashtra

 

Answer & Explanation

Ans:C

Recently Haryana state government decided to develop this bird sanctuary as tourist spot

To develop the sanctuary a departmental study also will be conducted

 

9.G20 Labour and Employment ministers meet will be held in which country ?

 

a)Austria

b)Germany

c)France

d)Peru

 

Answer & Explanation

Ans:B

This meet will be held from 18 May to 20 May 2017

In this meet topics like reducing gender gap in labour force participation, decent works in global supply chains and boosting youth employment will be discussed