Current Affairs Quiz Questions Answers – 26,27 May

26,27 May Objective Current Affairs Quiz Questions Answers

The following MCQ Set was prepared from latest Current Affairs

 

1.Which of the following country is the host for 2017 North Atlantic Treaty organization(NATO) Summit ?

 

a)Belgium

b)France

c)Germany

d)UK

 

Answer & Explanation

Ans:A

NATO is an alliance of 28 Countries

Brussels is the Headquarters of NATO

 

2.Who among the following appointed as IAMAI(Internet and Mobile Association of India) Chairman ?

 

a)Govind Rajan

b)Rajan Anandan

c)Praveen Pudi

d)Akshay Shetty

 

Answer & Explanation

Ans:B

Anandan is Google’s Vice President of South East Asia and India

He will succeed Kunal Shah

Anandan Tenure is for Two years

 

3.What is the rank of India’s monument Tajmahal in Trip Advisors Travelers Favorite landmarks ?

 

a)2

b)4

c)1

d)5

 

Answer & Explanation

Ans:D

In this year rankings Machu pichu in Peru topped the list

This was built in Andes mountains of Peru

 

4.Cabinet Committee on Economic Affairs(CCEA) fixed Sugar cane FRP(Fair and Remunarative Price) at ?

 

a)Rs.300

b)Rs.245

c)Rs.255

d)Rs.310

 

Answer & Explanation

Ans:C

This price was fixed for the new Sugar Season (october – September)

Rs.25 per quintal increases compare to the previous year

 

5.Which of the following countries hosting G7 2017 Summit ?

 

a)Japan

b)USA

c)Italy

d)Canada

 

Answer & Explanation

Ans:C

The two day summit will be held in resort town Taormina,Italy

G7 countries are USA,Canada,Japan,Italy,Germany,Britain and France

The total G7 countries make up the 50% of the world economy

 

6.In India First Electric Mass transport project will be launched in which city ?

 

a)Nagpur

b)Visakhapatnam

c)Thiruvananthapuram

d)Hyderabad

 

Answer & Explanation

Ans:A

 

Fleet of 200 Electric powered vehicles will run under this pilot project.

These vehicles are available on Taxi aggregator OLA App platform

 

7.Who is the author of the book “Mann ki baat :A Social Revolution on Radio” ?

 

a)Vineet Gupta

b)Prahlad Sharma

c)Rajesh jain

d)Manish Kumar

 

Answer & Explanation

Ans:C

 

This book is the compilation of Prime minister Narednra modi’s addresses to the nation on Radio program “Mann Ki Baat”

This book illustrates how this program connected with New india(young India)

 

8.HADR(humanitarian Assistance and Disaster Relief) Siam Bharat 17 is Table Top Exercise between india and which country ?

 

a)Singapore

b)Thailand

c)Bangladesh

d)Sri lanka

 

Answer & Explanation

Ans:B

 

This exercise was held between 22 May 2017 to 26 May 2017 in Chiang Mai,Thailand

This exercise is between Indian Air force and Royal Thailand Air force

This is Second exercise between the two countries air forces

Indian Contingent was led by group captain Sucharu Rai VM