Current Affairs Quiz Questions Answers – 28,29 May 2017

28,29 May 2017 Objective Current Affairs Quiz Questions Answers

The following MCQ Set was prepared from Latest Current affairs for all competitive exams

 

1.Which country started constructing largest optical Telescope ?

 

a)Chile

b)Japan

c)China

d)Sweden

 

Answer & Explanation

Ans:A

This Telescope will be built by 2024

This will enable astronomers to spot distant galaxies and find details of large planets

 

2.Who among the following became to win gold medal at Women’s world cup cup sabre tournament ?

 

a)Nalini Singh

b)Aditi  Sharma

c)Bhavani Devi

d)Madhavi Rajaraman

 

Answer & Explanation

Ans:C

She won medal Asian Championships and in Commonwealth meets

but this is maiden title for Bhavani Devi at World level Competitions

in the final she beat Great Britains sarah J hampson 15-13

 

3.Which of the following City police received FICCI Smart policing award 2017 ?

 

a)Ahmedabad

b)Pune

c)Hyderabad

d)Chennai

 

Answer & Explanation

Ans:B

This award is for using Technology for countering internal security issues

In Pune “Damini Squad” and “Buddy Cop” initiatives played key role in Tackling Women security issues

 

4.In Which of the following State Yelagiri Summer Festival Celebrated ?

 

a)Kerala

b)Karnataka

c)odisha

d)Tamilnadu

 

Answer & Explanation

Ans:D

The Festival is celebrated for 2 days

To promote Tourism This festival is celebrated

 

5.Which country won Sudirman Cup Badminton tournament ?

 

a)South Korea

b)China

c)Thailand

d)Malaysia

 

Answer & Explanation

Ans:A

Sudirman cup is Biennial Tournament

South Korea won sudirman cup after 14 years

This is 4 th Sudirman cup title for South Korea

In the final match south Korea beat China 217-17,21-13

 

6.World bank predicted india economic growth rate at what percentage ?

 

a)7.5%

b)7.2%

c)6.9%

d)7%

 

Answer & Explanation

Ans:B

 

7.Who was selected for Sangit Natak Academy Puraskar for 2016 ?

 

a)Mridula Sinha

b)Sukumar Iyer

c)Satyabrata Rout

d)Malini Kaladhar

 

Answer & Explanation

Ans:C

Satyabrata rout is professor in department of Theatre Arts at S N School of arts and communication, University of Hyderabad

he has directed number of Plays and participated in many national and international theatre festivals

 

8.Who among the following won Monaco grandprix 2017 ?

 

a)Lewis Hamilton

b)Nico Rosberg

c)Kimi Raikkonen

d)Sebastian Vettel

 

Answer & Explanation

Ans:D