February 2017 Business Current Affairs Quiz Questions Answers

February 2017 Business Current Affairs Quiz Questions Answers for MBA entrance and competitive exams

 

1.Mohit Malhotra appointed as Managing Director and CEO  fo which of the following Company ?

 

a)Godrej properties

b)Corporation bank

c)Amazon India

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:A

 

2.US Jury ordered which company to pay $ 500 million to gaming Software firm Zenimax ont he issue of Oculus Rift ?

 

a)Twitter

b)Facebook

c)BMC

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:B

in 2014 Facebook acquired Oculus which makes Rift Virtual reality Head sets

The law suit claimed Oculus obtained source code from zenimax illegally

 

3.Which of the following Asian Country banks Combined value overtake American banks ?

 

a)Japan

b)India

c)China

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:C

 

4.Which of the following Indian FMCG brand bringing Sri lankan Ayurvedic beauty products brand Spice island to india ?

 

a)Patanjali

b)Dabur

c)Hindustan Unilever

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:B

 

5.Recently Which Bollywood actor selected to endorese Lux Cozi brand ?

 

a)Ranvir singh

b)John Abraham

c)Shahid Kapoor

d)Varun Dhawan

 

Answer & Explanation

Ans:D

 

6.According to government submission in Rajyasabha Which international airport is second in the world after Heathrow,UK in many landings and take offs ?

 

a)Rajiv Gandhi international Airport,Hyderabad

b),Chatrapathi Shivaji international airport,Mumbai

c)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:B

 

7.In February 2017 Government raised Rs.6700 crore by sellign 2% stake in which of the following ?

 

a)ITC

b)NTPC

c)BHEL

d)None of the above

 

Answer & Explanation

Ans:A

 

8.NSE(National Stock Exchange) selected who among the following as CEO ?

 

a)Sudeep Gowda

b)Ramesh Sinha

c)Vikram Limaye

d)Ashutosh Sharma

 

Answer & Explanation

Ans:C

Currently Limaye is CEO of IDFC Ltd

Limaye is first from the Outside the ranks if founding team of National Stock Exchange

 

9.Waste management company Aspirify energy recently acquired Water treatment solutions firm GET waters. Aspirify headquarters is located at which city ?

 

a)Bengaluru

b)Pune

c)Jaipur

d)Hyderabad

 

Answer & Explanation

Ans:B

 

10.Mahindra group company Mahindra Lifespace developers limited tied up with which public sector bank to create platform for providing quicker and easy financing of home purchases ?

 

a)Punjab National Bank

b)Canara bank

c)Bank of Baroda

d)State Bank of India

 

Answer & Explanation

Ans:D